Affaire met getrouwde man leidt tot liefdesverdriet

Het is geen uitzondering dat een single vrouw een relatie met een getrouwde man krijgt. Hoewel we rationeel wel weten dat de meeste getrouwde mannen hun vrouw niet verlaten, gaan veel vrouwen toch voor de bijl. Zo ook mijn cliënt Rianne. We onderzoeken waarom ze aan de affaire begon en ik help haar het liefdesverdriet om de getrouwde man verwerken.

(more…)

Lees meer

Liegen na vreemdgaan herkennen

Als je partner is vreemdgegaan, twijfel je misschien bij alles wat hij of zij zegt. Liegt hij? Tegelijkertijd zijn er mensen die juist tegen beter weten in hun partner blijven geloven. Wat moet je met liegende partners, hoe herken je dat je man of vrouw liegt? En hoe kun je ermee omgaan?

(more…)

Lees meer

woede na vreemdgaan

Woede kan na vreemdgaan zeer groot zijn. Het kan moeilijk zijn die woede te verwerken. Ook kun je bang zijn voor de woede van je partner. Ik leg in deze blog uit wat woede is, waarom de woede zo groot is en hoe je ermee om kunt gaan. Ook als je ‘gewoon’ boos bent is deze blog voor jou.

(more…)

Lees meer

vreemdgaan en seksverslaving

Heeft mijn man een seksverslaving? Heb ik een seksverslaving? Soms komen er mannen bij mij die van hun vrouw moeten uitzoeken waarom ze zijn vreemdgegaan. Ze denken dat hun man een seksverslaving heeft. Is dat inderdaad het geval? Ik ga in deze blog op seksverslaving in.

(more…)

Lees meer

Relatie stoppen na vreemdgaan? 

Het merendeel van de relaties overleeft vreemdgaan niet. Dit heeft veel te maken met ons romantische liefdesbeeld. De verwachtingen zijn hoog en dat maakt overspel nog heftiger dan het al is. Kun je inderdaad maar beter met je relatie stoppen na vreemdgaan? Of kan een relatie de crisis overleven?

(more…)

Lees meer

Vreemdgaan en hechtingsstijlen

In relaties speelt je hechtingsstijl een grote rol. Zelden hebben partners dezelfde hechtingsstijl; dezelfde behoefte aan nabijheid versus vrijheid. Dit filmpje legt uit wat vreemdgaan en hechtingsstijlen met elkaar te maken hebben.

(more…)

Lees meer

Verliefdheid in je hersenen

Verliefdheid geeft je het gevoel dat je leeft, het is een vibrerend, spannend gevoel. Verliefdheid is ook heel krachtig, het beïnvloedt je gedachten, doen en laten. Verliefdheid op een ander is moeilijk te negeren, het kan zo met je aan de haal gaan. Dat heeft te maken met wat verliefdheid in je hersenen doet. In dit korte filmpje zie je wat dat is.

(more…)

Lees meer

Waarom ga ik vreemd?

Kim (33) heeft mijn hulp in geschakeld omdat ze vreemdgaat. Het heeft niets met haar relatie te maken, zegt ze. Waarom ze wel vreemdgaat en hoe nu verder, dat wil ze met mij onderzoeken.

(more…)

Lees meer

Case: Verliefd op een ander

Verliefd op een ander, het kan iedereen overkomen. Hoewel het heerlijk kan zijn om verliefd te zijn, geldt dat meestal niet als je al een relatie hebt. Verlangen naar de ander is dan pijnlijk, verwarrend en soms bedreigend voor je relatie. Zo ook bij Mariska.

(more…)

Lees meer