Ik ben verliefd op een ander

  • Ben je verliefd op een ander en weet je niet wat je moet doen?
  • Voel je je heel schuldig, of ben je bang voor de gevolgen?
  • Durf je er niet met je partner over te praten?
  • Of weet hij of zij het, en hebben jullie nu een relatiecrisis?

Hoe verwarrend kan het zijn

Verliefd zijn op een ander is erg verwarrend. Soms voel je je geweldig, op andere momenten voel je je vreselijk. Je hebt vlinders in je buik, maar je bent ook bang, je voelt je schuldig of onzeker over alles.

Hulp als je verliefd bent op een ander

Durf je er niet over te praten met je partner, of wil hij of zij het er niet over hebben? Snap je niets meer van jezelf? Weet je niet wat je moet doen? Denk je dat het het beste is om weg te gaan, maar weet je het niet zeker?
Ik help je graag verder.

Verliefd zijn op een ander is geen misdaad

De meeste mensen gaan niet bewust op zoek naar een avontuurtje. Ze ontmoeten iemand, en ineens springt de vonk over. En dan heb je de poppen aan het dansen.

Verliefdheid is moeilijk te weerstaan

Verliefdheid wordt door wetenschappers ook wel vergeleken met de obsessieve, compulsieve stoornis, oftewel: dwangmatig, obsessief gedrag. Misschien herken je het wel. De ander zit constant in je hoofd. Je wacht steeds op het volgende berichtje. Je zoekt hem of haar steeds (online) op. De ander is onweerstaanbaar. Zo heeft de natuur verliefdheid ook bedoeld: je verstand wordt verzwakt en je voelt een enorme aantrekkingskracht.

Waarom ben je verliefd op een ander?

Misschien zijn jouw leven en je relatie prima en zegt de verliefdheid verder niets. Maar vaak is er een aanleiding voor verliefdheid op een ander. Uit onderzoek blijkt dat veel mensen die vreemdgaan daarvoor somber waren, bijvoorbeeld door werkloosheid, oud zeer of stress. Maar het kan ook zijn dat je iets wezenlijks mist in je relatie – affectie, warmte, aandacht of passie. Samen kunnen we kijken wat er speelt bij jou en/of bij jullie, en wat dat betekent.

Wat al enorm oplucht

Het lucht enorm op als je je verhaal kunt doen tegen iemand die echt naar je luistert, zonder je te veroordelen. Dat geeft je meer inzicht in wat je doet en voelt en waarom er gebeurt wat er gebeurt. Zo kun je uit die vermoeiende en verwarrende draaikolk komen en ontdek je wat jij echt wilt. Coaching geeft je meer helderheid en rust.

Je hoeft het niet alleen te doen, ik help je graag verder