Waarom coaching

Als jij of je partner is vreemdgegaan, verliefd is, een affaire heeft of wil vreemdgaan zijn er altijd hevige emoties. De situatie is verwarrend en moeilijk. Het is lastig om daarmee en met alle emoties en gevoelens om te gaan. Coaching helpt om meer rust en helderheid te krijgen.

Coaching details

Met coaching krijg je meer inzicht in jezelf, de situatie en je partner. Het helpt bij het verwerken van hevige gevoelens. Je leert om daar beter mee om te gaan. Daarnaast ontdek je wat je wilt, hoe je wilt dat het wordt. Je werkt daar met mijn begeleiding naartoe, of je nu samen of alleen verder wilt. Ik help je ook om te gaan met belemmeringen, zoals bijvoorbeeld angst, wantrouwen, schuldgevoel, niet-helpende overtuigingen, je omgeving, of communicatieproblemen. Ik gebruik methoden die goed onderzocht zijn: Transactionele Analyse (TA), Emotion Focussed Therapy (EFT), Acceptance & Commitment Therapie (ACT), Geweldloze Communicatie en het Systemische werken.

Als je overweegt door mij gecoacht te worden, kun je een afspraak maken voor een intake. Tijdens dit gesprek maken we kennis, vertel je wat er speelt en waar je mijn begeleiding bij wilt. Het is voor jou ook de gelegenheid om te kijken of je door mij gecoacht wilt worden. Ik vertel je over mijn aanpak en doe een voorstel voor een coachingstraject voor jou. Uiteraard stemmen we tijdens het traject steeds af over de aanpak, het is jouw traject.

Iedereen en ook elke situatie is uniek en daarom is ook elk coachinstraject anders. Vaak hebben klanten hevige emoties en last van stress. Eerst kijken we vooral hoe je daar beter mee kunt omgaan. Ook kijken we hoe we verdere schade kunnen voorkomen. Daarna, maar soms ook meteen, richten we ons op inzicht. Inzicht in jezelf, je relatie, je partner, jullie patronen, aanleidingen, de situatie, maar ook in wat je wilt. Hoe wil je je (weer) voelen, hoe wil je dat je leven is, hoe wil je zijn en wat is echt belangrijk voor je in een relatie?

In deze fase staan we stil bij hoe je komt waar je wilt zijn. Misschien ligt bij jou de focus op beter communiceren, op meer verbinding krijgen, op loslaten of op andere dingen.

Je kunt veel inzicht hebben, maar daarmee ben je er vaak nog niet. Maar soms wel! Soms weet iemand, als hij eenmaal ‘iets’ ziet, meteen wat hij/zij wil doen en kan hij ook de stappen zetten die nodig zijn.

Meestal gaat het niet vanzelf. Het kan zijn dat je belemmeringen tegenkomt, zoals angst of overtuigingen die niet helpen. Daar leer je dan ook mee omgaan. Bij de een gaat dit sneller dan bij de ander, maar iedereen kan het.

Als je zelf verder kunt, is het tijd de coaching af te sluiten. Het is niet nodig dat je leven al helemaal is zoals je wilt. Soms willen mensen de frequentie eerst verminderen voordat ze stoppen. Dat kan ook. En soms willen klanten de coaching beeindigen omdat hun situatie anders is geworden, of er speelt iets anders waardoor ze niet verder willen. De coaching goed afronden en afscheid nemen is dan prettig. Dat kan ook telefonisch.

Waarom coaching bij mij?

Voor de meeste mensen is overspel en verliefdheid op een ander taboe. Er komt vaak schaamte bij kijken. Er niet over praten maakt het vaak nog lastiger, je gaat je dan ook alleen voelen. Met mij kun je praten, ik luister zonder oordeel. Ik help je graag verder te komen.

Kosten
De investering voor individuele coaching is €75 excl BTW per sessie van 60 minuten. Coachingskosten boven €250 per jaar mag je aftrekken van de inkomstenbelasting. Als ZZP’er of ondernemer mag je het gehele bedrag aftrekken.

Voordelen van coaching door mij:

  • Gespecialiseerd in ondersteuning bij problemen rondom vreemdgaan
  • Ik ken de dynamiek, emoties en vele aanleidingen
  • Meestal kunnen we snel van start
  • Je kunt ook ‘s avonds bij mij terecht
  • Ik ben ervaren, betrokken en warm en werk grondig
  • Ik werk met bewezen methoden.

Maak een afspraak