Waarom relatietherapie?

Als een van jullie verliefd is, is vreemdgegaan of een affaire heeft, zorgt dat altijd voor heftige emoties. Het is vaak lastig om goed om te gaan met zo’n ingewikkelde en verwarrende situatie, met de emoties en met elkaar. Relatietherapie kan heel goed helpen. Een traject kan kort en praktisch zijn, of langer en diepgaander.

Details relatietherapie

Bij relatietherapie krijgen jullie begeleiding om beter om te gaan met jullie emoties en de situatie. Je krijgt meer inzicht in jezelf, in je partner en in wat er is gebeurd. Je ontdekt wat je wilt, hoe je wilt dat het wordt. Daar werken jullie met mijn begeleiding naar toe, of je nu samen of alleen verder wilt gaan.

Ik help jullie ook met het verwerken van emoties en gevoelens, zoals angst, wantrouwen, schuldgevoel en niet-helpende overtuigingen. Ook help ik jullie om goed met anderen en met elkaar te kunnen blijven communiceren. Ik gebruik methoden die goed onderzocht zijn, zoals de Transactionele Analyse (TA), Emotion Focussed Therapy (EFT), Acceptance & Commitment Therapie (ACT), Geweldloze Communicatie, en het Systemische werken.

Als jullie relatietherapie overwegen, dan kunnen we een afspraak maken voor een intake. Tijdens dit gesprek maken we kennis, vertellen jullie wat er speelt en waar jullie mijn begeleiding bij willen. Het is voor jullie ook de gelegenheid om te kijken of jullie door mij begeleid willen worden. Ik vertel over mijn aanpak en doe een voorstel voor een begeleidingstraject. Uiteraard stemmen we tijdens het traject steeds af over de aanpak, het is jullie traject.

Iedereen en ook elke situatie is uniek en daarom is de relatietherapie elke keer anders. Toch kan ik wel een beeld geven van het begin. Vaak hebben klanten hevige emoties en last van stress en kijken we eerst hoe jullie daar beter mee kunnen omgaan.  Ook ligt de focus dan vaak op het voorkomen van meer schade.

Daarna, maar soms ook meteen, richten we ons op inzicht. Inzicht in jezelf, je relatie, je partner, jullie patronen, aanleidingen, de situatie, maar ook in wat jullie willen. Hoe wil je je (weer) voelen, hoe wil je dat je leven wordt, hoe wil je zijn en wat is echt belangrijk voor je in een relatie?

In deze fase staan we stil bij waar je wilt zijn. Dat is de kern van relatietherapie. Je kunt veel inzicht hebben, maar daarmee ben je er vaak nog niet. Misschien ligt bij jullie de focus op beter communiceren, op meer verbinding krijgen, loslaten of andere dingen doen die nodig zijn om te komen waar je wilt.

Soms weet iemand, als hij eenmaal ‘iets’ ziet, meteen wat hij wil doen en kan hij of zij ook echt een stap zetten.

Maar vaak kom je belemmeringen tegen, zoals angst of overtuigingen die je in de weg zitten. Daar leer je mee omgaan, zodat je met de angst of weerstand onder je arm toch kunt doen wat je hebt te doen, zodat je komt waar je wilt zijn.

Als jullie zelf verder kunnen, is het tijd de relatietherapie af te sluiten. Het is niet nodig dat jullie leven al helemaal is zoals jullie willen, het is genoeg dat jullie zelf verder kunnen. Soms willen mensen de frequentie eerst verminderen voordat ze stoppen. Dat kan ook. En soms willen klanten de relatietherapie beeindigen omdat hun situatie anders is geworden, of er speelt iets anders waardoor ze niet verder willen. De relatietherapie goed afronden en afscheid nemen is dan prettig. Dat kan ook telefonisch.

Waarom relatietherapie door mij

Voor veel mensen is overspel en verliefdheid op een ander taboe, dan is er ook veel schaamte. Er niet over praten maakt het vaak nog lastiger, je gaat je dan ook alleen voelen. Ik help jullie graag verder te komen met jullie situatie en gevoelens.

Kosten
De investering is €110 excl. BTW per sessie van 60 minuten. Coachingskosten boven €250 per jaar mag je aftrekken van de inkomstenbelasting. Als ZZP’er of ondernemer mag je het gehele bedrag aftrekken.

Voordelen van relatietherapie door mij:

  • Gespecialiseerd in ondersteuning bij problemen rondom vreemdgaan
  • Ik ken de dynamiek, emoties en vele aanleidingen
  • Ik heb geen oordeel
  • Meestal kunnen we snel van start
  • Ik ben ook 1 avond per week beschikbaar
  • Ik ben ervaren, betrokken, warm
  • Ik werk met bewezen methoden.

Maak een afspraak